ДЕРЖАВНА ПРОМИСЛОВА ПОЛІТИКА В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Валерій Володимирович РЄЗНІКОВ

DOI:

https://doi.org/10.33287/102030

Ключові слова:

державна промислова політика, європейська інтеграція України, Угода про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції, механізми формування та реалізації державної промислової політики

Анотація

Розглядаються особливості формування та реалізації державної промислової політики в умовах європейської інтеграції України. Аналізується сучасний стан промислового виробництва в Україні. Визначаються існуючі проблеми та суперечності державної промислової політики в умовах європейської інтеграції України. Характеризується сучасний стан та результативність державної промислової політики в контексті виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Аналізуються вигоди та виклики для України від реалізації заходів у контексті виконання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції. Визначаються напрями вдосконалення механізмів формування та реалізації державної промислової політики в умовах європейської інтеграції України.

Посилання

Бабенко М. Зкономический кризис в Украине: что ждёт ключевье отрасли и кто останется без работь. URL: https://focus.ua/economics/452402-ekonomicheskii_krizis_v_ ukraine_chto_zhdjot_kliuchevye_otrasli_i_kto_ostanetsia_bez_raboty.

Бакуменко В. Д. Системно-ситуаційний аналіз державного управління процесами європейської та євроатлантичної інтеграції України // Механізми регулювання інтеграційних процесів в Україні: навч. посіб. / [І. В. Артьомов, В. Д. Бакуменко, В. Д. Бондаренко та ін.]. Ужгород: Ліра, 2009. С. 81 – 99.

Григоренко Ю. Промислове виробництво в січні впало ще на 5,1 %. URL: https:// gmk.center/ua/news/promislove-virobnictvo-v-sichni-vpalo-shhe-na-5-1/.

ЄC головний торговельний партнер України у 2019 році: 40,1 % від загального обсягу. URL: https://www.eurointegration.com.ua/news/2020/03/19/7107737/.

Звіт про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за 2019 рік. Результати та плани. URL: https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/55-GOEEI/ar-aa-implementation- 2019-4.pdf.

Луценко Д. Угода АСАА: інтеграція України до ринку промислових товарів ЄС. Інтеграція у рамках асоціації: динаміка виконання Угоди між Україною і ЄС: аналіт. звіт. Київ, 2019. 74 c.

Промислове виробництво скоротилося на 3,1 %. URL: https://www.ukrinform.ua/ rubric-economy/2902973-promislove-virobnictvo-skorotilosa-na-31.html.

Industrial policy. Web. 23 Mar. 2020. Retrieved from https://ec.europa.eu/growth/single- market/goods/international-aspects/mutual-recognition-agreements_en.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-04-24

Номер

Розділ

МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ