ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ЕВАКУАЦІЇ БІЗНЕС-СТРУКТУР ТА МІНІМІЗАЦІЯ ВІЙСЬКОВИХ РИЗИКІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2414-4436/2024-2-4

Ключові слова:

антикризові стратегіі, бізнес, військові ризики, державне дерегулювання, евакуація, надзвичайна ситуація, управління

Анотація

Приділено увагу питанням державного регулювання щодо забезпечення безпеки бізнесу з його всіма виробничими процесами та результатами, а також створення безпечних умов праці, спрямованих на збереження життя та здоров'я працівників загалом в умовах впливу можливих позаштатних та надзвичайних ситуацій. Зазначено, що в історії війни РФ проти України особливе місце посідає питання евакуації. В умовах швидкого наступу ворога у лютому 2024 р. і війни, що почалася на виснаження організація евакуації стала найважливішим завданням, що безпосередньо пов'язане з виживанням країни в цей важкий період. В наслідок постійного обстрілу часто не вистачало часу для демонтажу та вивезення обладнання, тому доводилося знищувати цінне обладнання і рятувати тільки сім’ю та власне життя. Евакуація з прифронтових територій проходила за умов активних військових дій і була пов'язана з великими втратами. Результати. Криза та військові ризики є ключовою особливістю сучасних бізнес-структур у існуючому динамічному середовищі. Ці військові ризики та кризи загрожують безперервності та стійкості роботи бізнес-структур та послаблюють їх здатність ефективно функціонувати на ринку. Визначено, що підняті питання в статті привертають увагу вітчизняних фахівців до реальної оцінки та розробки практичних рекомендацій щодо можливості здійснення евакуації бізнесу на захід України адже промислова інфраструктура заходу не влаштовує багатьох підприємців в силу недостатнього індустріального розвитку. Відтак це сприятиме започаткуванню широкомасштабної та складної роботи щодо підвищення ефективності організації евакуації бізнес-структур та мінімізація військових ризиків за умов впливу надзвичайних ситуацій. Рекомендовано наступне: з метою досягнення бізнесом максимальних успіхів, менеджери мають ефективно поєднувати процес розробки стратегії з вдалою її реалізацією. Таким чином, керівникам і менеджерам необхідно, спираючись на теорію циклічного розвитку, не тільки вміти правильно вибрати ту, чи іншу стратегію з подолання кризових явищ, а й мати технологію її реалізації, прогнозуючи при цьому характер і терміни кризових потрясінь, мінімізуючи негативні наслідки війни.

Посилання

Алимов О.М., Микитенко В. В. Інваріантні виміри теорії політичної економії та практики управління в контексті реалізації технології цілеорієнтованого формування потенціалу сталого розвитку України. Економіст: міжнародний економічний науковий та громадсько-політичний журнал. 2014. № 4. С. 6–12.

Варналій З. С., Мехед А. М. Теоретико-методичні підходи до оцінки фінансової безпеки суб’єктів підприємництва. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. 2022. Випуск 32. С. 203–211.

Демешок О. О. Міжсистемна взаємодія та управлінські регулятиви: моделі геометричної економетрики нестійкого розвитку промисловості України [Електронний ресурс] Економіка. Управління. Інновації: електронне наукове фахове видання. 2014. № 1. URL: http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis. (дата звернення: 20.05.2024 р.).

Драган І.В., Драган І.О. Державна політика розвитку нафтопереробної галузі в умовах мінливого зовнішнього середовища України. Інвестиції: практика та досвід. 2023. № 15. C. 104–109.

Драган І. В., Микитенко В. В. Управління природо-ресурсними активами в умовах нарощення глобальних загроз і ризиків. Економічний дискурс. 2020. Випуск 1. С. 78–88.

Іванюта Т. М., Заїчковський А. О. Економічна безпека підприємства Київ: Центр учбової літератури, 2009. 256 с.

Кодекс цивільного захисту України Відомості Верховної Ради (ВВР), 2013, № 34–35, ст. 458.

Лаб’як І. Два роки великої війни: головні здобутки і втрати України, криваві теракти РФ і головні цифри боротьби, що триває. Ексклюзив ТСН. [Електронний ресурс]. URL: https://tsn.ua/exclusive/dvaroki-velikoyi-viyni-golovni-zdobutki-i-vtrati-ukrayini-2520097.html (дата звернення: 20.06.2024 р.).

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 року № 368 «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями» [Електронний ресурс]. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/368-2004-%D0%BF/print (дата звернення: 22.06.2024 р.).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-09-24